Shanghai’s Natural History Museum By Perkins + Will Opens In China

Global architecture and design firm perkins + will has completed shanghai’s natural history museum in china.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
the curved inner face of the building is a suggestion of human cell organization

The 44,517 square meter museum offers visitors the opportunity to explore the natural world through the display of more than 10,000 artifacts from all seven continents.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
the lowermost level of the canyon-like void

The building includes exhibit spaces, a 4d theater, and an outdoor exhibit garden.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
a spiraling grass-covered plane rises out of the park and wraps around an oval pond

located on an urban site, the shape and internal organization of the building references the pure natural form of a mollusc shell.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
internal space is naturally and brightly lit

a grass-covered plane rises out of the park and wraps around an oval pond – the focus of the exhibition route through the building – which begins at the upper level and spirals downwards.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
the shape of the building references the pure natural form of a mollusc shell

the structural network and sunscreen that lines the curved inner face of the building is both an abstraction of patterns found in traditional pavilions, and a suggestion of human cell organization.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
a plaza positioned in front of the new institution

the north wall, which is the group-entry façade along the bus drop-off, references the movement of tectonic plates, while the south wall is a living wall plane composed of a metal trellis covered with vines.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
the south wall is a living wall plane composed of a metal trellis covered with vines

the green wall brings the horizontal plane of the park onto the vertical surface of the structure forming an arcade that represents the vegetation of the earth’s surface.

perkins will shanghai natural history museum china designboom
the shanghai natural history museum illuminated from within
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s